UKK - usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen, toimitus- ja maksutavat

Kun olet maksanut, niin saat tilauksen tiedot sähköpostiisi. Jos tuotetta on varastossamme, niin toimitamme tilauksesi mahdollisimman nopeasti (1-3 päivän sisällä). Varastotilanne on näkyvillä vain tuotteilla, joita varastoimme ja joita on vaikea saada nopeasti. Osa tuotteista tilataan toimittajilta tai tehtailta, jolloin toimitusaika on pitempi. Euroopasta saapuvien tuotteiden toimitus venyy usein helposti pariin viikkoon. Joskus voi olla, että tuotteen kohdalla koko/väri on loppunut, jolloin joudumme odottamaan tuotteen saapumista Suomeen. Tilaus pyritään toimittamaan kerralla.

Saat aina tilauksen yhteydessä tilausvahvistuksen, josta ilmenee tilatut tuotteet. Samalla tiedät, että järjestelmä on vastaanottanut tilauksesi. Jos jonkun tuotteen kohdalla toimitusaikataulu venyy poikkeuksellisen pitkäksi (yli 2-3 viikoksi), niin ilmoitamme siitä tilaajalle sähköpostitse.  Kun tuote lähtee meiltä, saat automaattisesti postin seurantakoodin.

Ajankohtaisen toimituskulut näet toimitusehdoista ja maksettaessa.

Pääasiassa tuotteet kulkevat postitse, noudetaan postin automaatista. Voit valita myös toimituksen kotiin/yritykseen, jolloin se maksaa enemmän.

Toimitamme ensisijaisesti Postin automaatteihin Suomeen. Voit myös valita Express toimituksen, joka tulee seuraavana päivänä. Huomaa, että jonkun on oltava silloin vastaanottamassa pakettia.

Meillä ei ole toistaiseksi myymälää, mutta voit noutaa tavarat myös Aulasta, Atomitie 5, Helsinki. Yrityksille saatamme viedä tilaukset pääkaupunkiseudulla.

Noutamattomasta lähetyksestä veloitamme erillisen käsittelymaksun.

Käytäme Paytrailin tarjoamia maksupalveluita. Uutena on myös mobiilimaksaminen. 

Toistaiseksi emme ole käyttäneet kyseisiä palveluita. Testaamme alennuskoodien  toimivuutta talvella 2022.

 

palautus, Tuotteen vaihtaminen

Olet oikeutettu palauttamaan 14 vrk sisällä tuotteen. Palautusoikeus ei kuitenkaan koske hygieniatuotteita kuten alusvaatteita tai sukkia.

Ota aina yhteyttä meihin ennen palautusta sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Saat palautusta varten koodin, jonka annat Postille. Posti tulostaa uuden postilähetteen paketin päälle.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja myyntikelpoinen. Myös myyntipakkauksen tulee olla jälleenmyyntikelpoinen.

Mikäli tuote on ollut viallinen, vaihdamme sen uuteen samaan tuotteeseen.

Palautamme tuotteen hinnan, kun olemme tarkastaneet tuotteen.

Maksujärjestelmän tuottaja vastaa lopulta rahojen palautusprosessista.

Veloitamme palautuksesta lähetyskulut samalla kun palautamme maksua. 

Jos tuote ei sovellu sinulle, esimerkiksi koko on väärä, niin palauta myyntikelpoinen tuote ja osta tuote uudestaan.

Palautetusta tuotteesta saat tuotteen hinnan takaisin.

Kokotaulukot

Kokotaulukot löydät brändien sivuilta tai tästä.

Kokotaulukot löydät joko brandisivujen alta tai tuotteen kohdalta, lisälehdeltä. Kaikille tuotteille ei ole kokotaulukoita.